Var sparar Animana mina data?

Vi använder Amazon Web Services (AWS) data center i Frankfurt, Tyskland för att lagra dina data. Centret lanserades i slutet av 2014. Här finns den bästa uppkopplingen i hela Europa. 

Hur säkra är mina data i Animana?

Eftersom dina data lagras i Tyskland faller det under European Directive 95/46 för skyddande av personliga data. Detta direktiv innebär att vi inte får bearbeta några personliga data utan ditt medgivande (Art. 16). AWS är designad och byggd för att efterleva rigorösa standard inkluderat ISO 27001, SOC 1, PCI DSS Nivå 1, för att nämna någon (läs på AWS Compliance för mer information ). AWS uppfyller alla krav på tillämpliga EU Data Protection lagar. 

Hur säkert är Animana?

AWS datacenter använder den mest avancerade tekniken avseende datasäkerhet, med säkerhet mot virus och hacking. Dina data lagras på ”spegelservrar”, som säkrar dina datas integritet om servern skulle gå sönder. Kopplingen mellan din dator och vår server använder krypteringsprotokoll med hög säkerhet (https) för att spara till exempel transaktioner. Data i Animana är betydligt säkrare än på en lokal server på en veterinär klinik, som kan bli utsatt för till exempel stöld, översvämning, brand eller strömavbrott. För mer information om AWS säkerhet läs här

Jag har hört att datacenter konsumerar stora mängder energi. Hur ”grönt” är Animana?

Både Animana och IDEXX Laboratories har samma omtanke om miljön, och försöker reducera avfall och koldioxid så långt som möjligt. Genom att minska mängden papper som används på din klinik bidrar Animana till en renare miljö. Vi har valt att använda Frankfurt AWS center eftersom det är koldioxidneutralt och använder 100 % förnyelsebar energi.

Vad händer med mina data om jag slutar använda Animana, eller om Animana upphör med sin verksamhet?

Datan i Animana äger du. Du kan ladda ner alla dina data som lagras i Animana när som helst, via några enkla verktyg. Så om du bestämmer dig för att sluta använda Animana kan du få ut alla dina data, utan att vi ställer frågor.

Vad händer om min internetkoppling går ner?

 Även om det händer alltmer sällan, och vanligtvis bara för en kortare stund, är det något du bör planera för. Vi föreslår att du har en ”plan-B. Här följer några förslag.

Om du har en bra 3G/4G uppkoppling på din klinik:

  • Använd Animana på surfplatta med 3G/4G uppkoppling (du kan också använda din smartphones internetuppkoppling)
  • Använd en dongel/modem på någon av dina datorer. Det kan ge internetuppkoppling till hela ditt nätverk.

Om du inte har en bra uppkoppling med 3G/4G på din klinik rekommenderar vi att du abonnerar på bredband hos två olika leverantörer. Det kan också vara till nytta om du använder internet för ditt telefonsystem (Voice over IP eller VOIP) eftersom det ger dig en backup även för dem och som kan vara ännu viktigare än tillgången till ditt veterinära program. 

Kan ni hjälpa till att föra över data från mitt nuvarande program till mitt Animanakonto?

Ja, vi har ett speciellt team av experter för migrering/flytt av data. De säkrar att dina data förs över till ditt Animanakonto. Kontakta oss för mer information.